Media

Take a look at our story in GVA

Kleurrijke hakjes: shoppingtips van Citta

Sandalen van het Antwerpse merk Anzy. — © Enya Cornelis

Wie op heel kleine (of grote) voet leeft, hoeft voortaan nog weinig te vrezen geen leuk schoeisel te vinden. Het Antwerpse schoenenmerk Anzy verkoopt paren in alle maten, zelfs 33 en 43. Ontwerpster An Rottiers is intussen aan haar derde collectie toe. Geïnspireerd door de jaren zeventig en het Spaanse mediterrane leven ging ze bij haar Europese producenten op zoek naar de ideale sandaal voor deze lente en zomer. De Megan sprong bij ons het meest in het oog: de kleur van de hak verandert subtiel wanneer je door het licht wandelt. Je koopt deze sandalen in de webshop en vanaf 1 april in de Kloosterstraat, waar Anzy een maand lang zal neerstrijken.

Prijs sandalen Megan: 195 euro. Pop-up Anzy van 1 tot en met 29 april in Kloosterstraat 167, 2000 Antwerpen, www.anzyshoes.com

By Ellen Bogaert

 

Take a look at out story on "Made in Antwerp"

                                                                                                                                                                 Door emke

ANTWERPEN – An Rottiers (35), zaakvoerster van Anzy shoes, neemt tijdens de maand april haar intrek in een pop-upwinkel in de bekende winkelstraat in Antwerpen. Wat haar schoenenwinkel uitzonderlijk maakt, is dat ze ook stijlvolle schoenen verkoopt voor vrouwen met kleinste voeten. Ze biedt modellen aan vanaf maat 33 tot en met 43.

De schoenen worden door Rottiers zelf in Antwerpen ontworpen en gemaakt in Europa. Dit jaar brengt ze haar derde schoenencollectie voor vrouwen uit. Die bestaat uit vijf verschillende modellen. “Ik haal mijn inspiratie vooral uit de jaren 70, denk maar aan plateauzolen, gekruiste bandjes en dikke hakken”, vertelt Rottiers. “Dit in combinatie met de zachte tinten die de schoenen tijdloos maken”, voegt ze toe.

Coronaperiode

Rottiers stampte haar bedrijf drie jaar geleden uit de grond, in volle coronaperiode. Ze heeft zelf schoenmaat 35 en was de zoektocht naar mooie schoenen beu. “Ik zat jarenlang met hetzelfde probleem: ik vind geen schoenen in mijn maat. Of ze zijn er wel, maar worden in kleine oplages verkocht online en ik val steeds uit de boot.” Aanvankelijk verkocht ze schoenen van maatje 34 tot en met 38 voor vrouwen, maar haar derde collectie is verkrijgbaar vanaf maat 33 tot 43.

 

Take a look at our story on HLN

An Rottiers startte een pop-up in de Kloosterstraat, Anzy. © Klaas De Scheirder

NET OPEN. Heel kleine, of net grote voeten? An (35) start pop-up met schoenen van maat 33 tot 43

In de Kloosterstraat in Antwerpen opende An Rottiers (35) begin april een pop-up met zelfontworpen schoenen in maten 33 tot 43. In de zomer van 2020 startte ze met haar eigen merk Anzy, want met schoenmaat 35 was An de zoektocht naar een passende, elegante schoen in haar kleine maat beu. Wat begon als een webshop voor vrouwen met kleine voeten, groeide uit tot maatje 43. “Het gaat niet enkel om het paar schoenen, maar om het gevoel van vrouwelijkheid”, aldus An.

Nog tot eind april kunnen vrouwen met schoenmaat 33 tot 43 terecht in pop-up Anzy. De winkel is een verlengstuk van de webshop van Anzy, waarop An Rottiers zelfontworpen schoenen verkoopt. Zelf heeft ze maat 35, waardoor schoenen shoppen telkens een uitdaging is. “Al jaren zit ik met hetzelfde probleem: ik vind geen schoenen in mijn maat. Of ze zijn er wel, maar ze worden in kleine oplages verkocht en ik val steeds uit de boot. Ik was mijn zoektocht beu en besloot om zelf actie te ondernemen. Ik ben beginnen ontwerpen, en nu, drie jaar later, heb ik mijn derde collectie voor vrouwen op de markt gebracht.”

An ontwierp oorspronkelijk enkel schoenen voor vrouwen met schoenmaat 34-38, maar breidde de collectie uit met modellen vanaf maat 33 tot 43. “Ik wil ervoor zorgen dat alle vrouwen elegante en comfortabele schoenen kunnen vinden in hun maat. Het gaat niet enkel om het paar schoenen, maar om het gevoel van vrouwelijkheid”, aldus An.

Zachte kleuren

“Ik haal mijn inspiratie vooral uit de jaren ‘70, de periode waarin vrouwen zich echt hebben geëmancipeerd, ook op vlak van mode. Dat zie je in mijn collectie terugkomen in de plateauzolen, gekruiste bandjes en dikke hakken. Dit seizoen heb ik vijf modellen gecreëerd. ‘I love heels’, en ook deze keer zijn er verschillende hoogtes: 3,5 cm, 5 cm en 7,5 cm. Ik ga steeds voor zachte kleuren in combinatie met de musthave-kleur zwart, maar dit jaar ontwierp ik ook schoenen in kleuren geïnspireerd op de natuur: denk aan olijf, parelmoer, de beige kleur van zand en het roze van de zonsondergang.”

“Om overproductie tegen te gaan, wordt mijn collectie niet in grote aantallen geproduceerd. De schoenen worden gemaakt in Europa en ik ga persoonlijk de materialen bij mijn Europese leveranciers kiezen. Ik vind het belangrijk dat mijn schoenen bij zoveel mogelijk gelegenheden gedragen kunnen worden. Want hoe jammer is het dat je je favoriete paar schoenen voor zes maanden in de kast moet zetten?”, besluit An.

De pop-up is nog tot 29 april te vinden in de Kloosterstraat 167, 2000 Antwerpen. Elke dag open, ook elke zondag in de namiddag. Ook op de webshop kan je 24/7 terecht.

Annelin Marien